Kleur

Waarom een kleurconsult?

Ieder mens bezit uiterlijke kenmerken die hem of haar uniek maken. Juist kleurgebruik zorgt voor het benadrukken van de pluspunten en het camoufleren van minder mooie kenmerken van het uiterlijk. Als gevolg hiervan ontstaat een balans voor het oog en een verfijnde uitstraling. Een kleuranalyse kan daarmee op een mooie manier bijdragen aan het laten groeien van je zelfvertrouwen.

Daarnaast kun jouw typen kleur inzetten om een bepaalde persoonlijke eigenschap naar voren te brengen. Wil je krachtiger overkomen? Of juist toegankelijker? Ik laat het je zien. Met de nieuwe kennis doe je voortaan de juiste aankopen en kan je alle kleding met elkaar combineren. Verklein daarmee de kans op “weesjes” in de kledingkast, helemaal die met het label er nog aan. Ik laat je graag zien wat kleur voor jou kan doen.

Methode

Het kleurenconsult vindt plaats aan de hand van het 78Color System ontwikkeld door Regien Strategier.  Er zijn met dit systeem maar liefst 78 (!) verschillende kleurentypes vast te stellen. We zijn allemaal uniek. Met dit systeem is het mogelijk om heel specifiek te kunnen vaststellen welk kleurgebruik het beste in jou naar boven haalt. In elk van de 78 types komen vrijwel alle kleuren voor. 

Ik werk met kleurkragen waarin zes kleurkarakteristieken centraal staan: koel, warm, helder, gedempt, licht en diep. Aan de hand van je huid, haar, ogen en mond stel ik vast welke kleurkarakteristieken voor jou van belang zijn en in welke volgorde. Zo komen we tot jouw persoonlijke kleurenkaart die je meteen meekrijgt.

In het consult wordt tevens een contrastanalyse gedaan. Dit is een verdieping in het kleurconsult. Het laat je zien hoe je jouw beste kleuren het mooiste kunt inzetten. Zo komt de ene persoon het beste tot zijn recht in kleding met een hoog contrast (bijvoorbeeld het gebruik van donker met lichte kleding) terwijl de andere persoon het beste zou kunnen kiezen voor weinig contrast (ton-sur-ton).

Een belangrijk laatste onderdeel van het consult is het haarkleur- en make-up advies. Alle informatie wordt door mij verwerkt een in persoonlijk kleurdocument. Omdat het document op maat gemaakt wordt ontvang je dit document na de analyse per e-mail of post.

Prijzen

De prijzen van de kleuranalyse zijn inclusief een contrast-analyse, haar- en make-up advies, een persoonlijke kleurenkaart (creditcardformaat) en een persoonlijk kleurendocument. Het kleurendocument wordt achteraf door mij op maat gemaakt en binnen een week via de e-mail of per post verstuurd.

1 persoon:                   € 100,-
2-3 personen:             € 90,- per persoon
4-5 personen:             € 80,- per persoon

Reiskosten bij een kleuradvies op locatie: € 0,30 per kilometer buiten de gemeente ‘s-Hertogenbosch.